Четиримата мъже, които се отровиха и починаха в Якоруда, вероятно са пили алкохол от нелегален цех. Близките на пострадалите и починалите споделиха пред Нова телевизия, че един и същ човек е купил отровното питие и за двете компании, които са станали негова жертва.

Полицаи от Благоевград веднага са иззели тубите, за да ги изследват.

Припомняме, че трагедията се разигра на т.нар. „свинска сватба” – колене на прасе. Мъжете полели прасето с алкохола, който се оказал отровно мента.

Закопчаха продавача на отровния алкохол в Якоруда

Закопчаха продавача на отровния алкохол в Якоруда

46-годишен местен жител

Пострадалите нямали и здравни осигуровки. Близките разказват, че затова братът на единия от мъжете, който е в кома, отишъл в болницата със 700 лв., за да внесе осигуровките и да гарантира лечението му.

Мъжете – и починалите, и пострадалите, са на възраст между 30 и 40 години.

Кореспондентът на БГНЕС от района предава, че 4 литра домашна ракия, купена от жител на Якоруда, е убила един и е пратила други петима в реанимацията на благоевградската болница. Полицията и прокуратурата установяват дали домашен алкохол е причинил смъртта и на останалите трима починали мъже.

В събота мъж с прякор Кантона поканил шестима съседи от циганската махала в Якоруда на „свинска сватба”. Към 21.00 часа снощи в болницата Разлог издъхнал 39-годишният Мустафа Юсеинов. Към 22.30 часа в реанимацията на МБАЛ-Благоевград са приети братовчедите Иван и Николай Неделчеви. Иван е в по-тежко състояние. Влят му е чист спирт, за да бъде неутрализиран метиловият алкохол.

В болницата тази нощ постъпили още трима от шестимата, пили от 4-те литра домашна ракия.

Другите трима почнали нямали нищо общо с "свинската сватба". 

Министерството на здравеопазването е уведомено за мистериозното отравяне в Якоруда.