Отборът на Дунав (Русе) си осигури място във финалния плейоф за оставане в Първа лига. Русенци довършиха задачата си срещу Витоша (Бистрица) и днес отново се поздравиха с успех над селекцията на Коце Ангелов. Двубоят приключи при класическото 3:1, като надмощието на "небесносините" беше толкова осезаемо, че битката можеше да приключи при далеч по-разгромен резултат.

Големият герой за домакините се казваше Бирсент Крагарен, разписал се на два пъти. Веднъж отбеляза и Васил Шопов, а пък Исмаил Иса този път пропусна "дежурното" си попадение, след като удари горната греда през първата част.

Дунав - Витоша 3:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Дунав - Витоша 3:1 (Развой на срещата по минути)

Очакван успех за "драконите"

Почетният гол за Витоша бе реализира минути преди последния съдийски сигнал, когато Стефан Христов бе точен от дузпа. Бистричани пък изиграха по-голяма част от второто полувреме с човек по-малко, след като Румен Гьонов бе изгонен заради втори жълт картон.

Така хората на Малин Орачев очакват някой измежду Етър или Пирин в заветни две битки, които ще определят сигурният оставащ в Първа лига и през следващата кампания. Витоша пък ще бъде опрян до стената, като спасението му ще зависи от последователното отстраняване на Етър/Пирин и финиширалия под №2 във Втора лига.

Снимка 356440

Източник: LAP.bg

Доброто начало на русенци можеше да бъде увенчано с гол в 9-ата минута. Футболистите на Дунав изпълниха заучена комбинация, след която Преслав Петров центрира акуратно в полето на противника. Там над всички скочи капитанът Диян Димов, но ударът му с глава мина над горната греда.

Близо до попадението за селекцията на Малин Орачев бе и централният нападател Исмаил Иса. Бившият играч на Левски получи топката в опасна близост до вратата на Витоша, но се засуети и не отправи необходимия изстрел.

Играчите на Дунав имаха претенции към главния съдия, когато в 19-ата минута топката срещна ръката на Румен Гьонов след индивидуалния сблъсък между него и Юли Ненов. Ивайло Стоянов обаче бе безмълвен и остави играта да продължи. Нещо, което не се хареса на малцината привърженици по трибуните.

Снимка 356451

Източник: LAP.bg

Логичното в този двубой се случи малко след това, когато "небесносините" поведоха в резултата. Ненов направи поредния си силен пробив по фланга, след което прострелно насочи към Иса. Таранът и коженото кълбо се разминаха, но на точното място се оказа Карагарен, който от удобна позиция не сгреши за 1:0.

И без това тежката задача на гостите, можеше да се превърне в невъзможна, с настъпването на 24-ата минута. Исмаил Иса отигра с глава отлично центриране на съотборник, но в крайна сметка ударът му срещна напречната греда над Николай Георгиев.

"Драконите" подсигуриха финала си в този своеобразен плейаут с втори гол в 29-ата минута. Бирсент Карагарен получи много елегантен пас зад отбраната на съперника и сам срещу Георгиев го прехвърли много майсторски за 2:0.

Снимка 356444

Източник: LAP.bg

Атаките на Дунав просто нямаха край. Футболната фантазия в краката на русенци бе на висота и в следващите минути изгодни положения за трети гол пропиляха Бирсент Карагарен и Васил Шопов.

Освен, че бяха допуснали два гола, футболистите на Витоша имаха изключителните трудности с това да изнасят топката. Поредната такава грешка, бе наказана с ново попадение във вратата им малко преди почивката. В прегръдките на дунавци този път попадна Васил Шопов, който също беше изведен сам срещу стража на "тигрите".

Снимка 356442

Източник: LAP.bg

Макар и безвъзвратно изгубили надеждата в този мач, футболистите на Витоша (Бистрица) се хвърлиха в атака веднага след подновяването на срещата. Даниел Пеев демонстрира своя перфектен поглед върху играта, извеждайки на задължаваща позиция Стефан Христов. Нападателят обаче не прояви нужното хладнокръвие и стреля в тялото на легналия Луков.

Проблемите на бистричани нямаха край и след точно час игра, те останаха с човек по-малко. Румен Гьонов загуби поредна битка с Юли Ненов и се наложи да го фаулира малко преди да навлезе в наказателното поле. Това бе добре видяно от главния съдия, който не се поколеба да му покаже втори жълт картон, което значеше край на мача за бранителя на Витоша.

Снимка 356445

Източник: LAP.bg

Видимо изгубили своята концентрация, футболистите на Дунав допуснаха попадение  пет минути преди края. Мартин Ковачев направи дузпа в ущърб на "драконите", която бе точно реализирана от Стефан Христов за крайното 1:3!

Снимка 356450

Източник: LAP.bg