Отборът на Етър записа много важна победа тази вечер при гостуването си на Верея в Стара Загора в мач от 15-ия кръг в Първа лига. Единственото попадение бе дело на Флорент Боджадж в 84-ата минута.

Верея - Етър, 0:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Верея - Етър, 0:1 (Развой на срещата по минути)

Флорент Боджадж реализира единственото попадение в срещата

Не успяха да впечатлят през първата част на срещата двата съперника. Сериозни положения пред една от двете врати почти липсваха, а най-добрата голова възможност за 45-те минути дойде в 15-ата, когато Фло Боджадж пое добро подаване малко преди дъгата на наказателното поле, завъртя се технично и стреля много мощно към вратата на заралии. Георги Георгиев обаче внимаваше и изби топката. Малко преди това, Георги Сърмов отправи силен шут от средна дистанция към целта, но топката бе доста лесна за вратаря на старозагорци.

Снимка 388691

Източник: LAP.bg

В 25-ата минута, щабът на "виолетовите" имаше претенции за дузпа. Димо Атанасов насочи топката към вратата на съперника, а тя се отби в ръката на Курупис. Главният съдия сметна, че в действието му не е имало умисъл и не посочи бялата точка.

Секунди преди последния съдийски сигнал за първата част, Курупис можеше да си вкара куриозен автогол, след като опита да изчисти с глава топката, а тя прелетя много близо до вратата. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулев резултат.

В самото начало на второто полувреме, Никола Колев бе изведен на стрелкова позиция в пеналта и след като получи топката веднага стреля към вратата. Кълбото обаче прелетя над напречната греда. Четири минути по-късно, Крум Стоянов падна в наказателното поле на домакините след единоборство с Дино Мартинович. В реално време не се видя дали фаул имаше. Главният съдия също подмина ситуацията. 

В 55-ата минута, Здравко Илиев нахлу на скорост в наказателното поле на "виолетовите", след което веднага пусна пас в коридор към включващия се в атаката Дино Мартинович. Той обаче не успя да достигне до топката и опасността пред вратата на Христо Иванов премина.

Снимка 388690

Източник: LAP.bg

В 76-ата минута, Аласана Мане опита късмета си с удар от далечна дистанция, но топката не срещна очертанията на вратата. В 80-ата, Фло Боджадж изведе Димо Атанасов на стрелкова позиция в наказателното поле, но неговият удар с глава бе доста неточен.

В 84-ата минута, логичното най-накрая се случи и "виолетовите" поведоха в резултата. Фло Боджадж успя да залъже Иво Иванов и с прецизен диагонален изстрел преодоля Георги Георгиев за 1:0, с което бе оформен и крайният резултат.

След тази победа, Етър вече е на седмото място, но с равен брой точки 21 с шестия Черно море. Верея пък остана на последното място с четири.