Хилъри Клинтън върна дарението от 1000 долара, направено от Дарина Павлова за предизборната й кампания. Парите са върнати, защото са от бизнес, който може би е свързан с организираната престъпност в България, съобщава агенция "Асошиейтед Прес", цитирайки списание "Ю Ес Нюз енд Уърлд Рипорт". Дарението е било направено на 22 октомври, по време на прием за набиране на средства за кампанията на американската първа дама във Вашингтон, на който са присъствали около 300 гости. "Чекът беше върнат, тъй като възникнаха въпроси относно произхода на дарението", заяви говорителят на предизборния щаб на г-жа Клинтън Хауърд Улфсън. Според него, Павлова е отишла на бала като придружителка на един от другите гости. Предизборният щаб е върнал парите една седмица след публикацията.

Списанието допълва, че Дарина Павлова е натурализирана американка, съпруга на скандален български бизнесмен. Илия Павлов е шеф на "Мултигруп" - холдинг, който, с помощта на прокомунистическите правителства след промените, израсна от нищо до мощна мрежа от предприятия, свързани с престъпния свят, обяснява списанието. В писмо до посолството на САЩ в София американският бизнесмен Филип Бей е подал оставка като председател на организационния комитет за посещението на Бил Клинтън в София през ноември. Той пише, че "президентът Клинтън се свързва с българи, представляващи всичко, което е престъпно в тази балканска страна". Българските правозащитни органи уличиха Мултигруп на Павлов в престъпления, вариращи от трафик на крадени коли и пиратски компакт-дискове, до данъчни нарушения и корупция, посочва изданието.

По повод на скандала от ръководството на "Мултигруп", преименуван наскоро на корпорация "Ем Джи", разпространиха "Позиция". В нея се твърди, че никой от шефовете на организацията не е бил свързан с организираната престъпност. "Мулти" обвиняват "определени кръгове в България", че използват "авторитетни чужди издания", за да "постигат мръсните си цели", без да предлагат никаква нова информация. Определяйки се като национален капитал и национална ценност, бившият "Мултигруп" настоява политиците у нас "да застанат на страната на истината".