Днес на Интернет-аукциона okazion.bg, беше представена уникална по своята същност партида – сребърен медальон, знак и талисман на може би най-популярната българска формация “АКАГА”. Стартова цена на медальона- 50 лева.

Стандартният английски аукцион ще продължи 15 дни, започвайки от 19 юли. Стоката е предоставена от “АКАГА”. Уникалният медальон, а както и допълнителна награда от okazion.bg ще бъдат връчени на победителя на 4 август.

Ето какво казва за знака, самия Марин Панев, вокал и саксофон в “АКАГА”:

“Всъщност това е знакът на бог Тангра. Има го издълбан върху камъни, надгробни плочи, камъни, използвани за строеж на крепости в цяла Източна Европа. Дори има основателни причини да се смята, че името на древногръцкия бог Зевс е заимствано от прабългарския бог Тангра. За нас той е символ за стабилност и сила, предпазва ни от злини и бедствия.”

Кои са “АКАГА”? Групата е основана от студенти в Националната Музикална Консерватория през 1990 г. и известността й идва много скоро, създавайки вълнуващо нов български звук. Композицията "Летище", от първия им албум "Излъгани мечти" е посрещната с небивал успех и става най-продавания сингъл на годината. Славата продължава и до днес, като “АКАГА” свири с голям успех на фестивали, концерти и клубове в България, Македония, Югославия, Швейцария, Холандия и другаде. “АКАГА” изпълнява главно оригинален джаз и фюжън композиции, както и уърълд мюзик кавъри от 20-те години до днес. Очаква се в близките седмици излизането на последния им албум, с авторски композиции, базирани на автентичен български фолклор. Групата включва: Марин Панев – алт саксофон и вокал, Красимир Куртев – бас и вокал, Калин Вельов – ударни, Александър Василев – барабани, Иво Казасов– тромпет, Вихрен Урумов – клавирни, Георги Велев – тромпет, Красимир Кирилов – тромбон, Чавдар Гочев – китара.

Интернет- аукционът okazion.bg – стана един от най-популярните сайтове, въпреки че съществува в българското Интернет пространство само от един месец. Сега общият брой на предоставените в сайта стоки надвишава 400, на обща сума над $ 4,519,673.