Ръководството на Арда взима редица отлични решения в последните месеци, а защо не и години. Клубът доказа, че мисли за в бъдеще, а не само от днес за утре. Вложенията във футболисти и материална база са показателни за това. Същото важи с пълна сила и при избора на управниците на тима от Кърджали за треньорския пост.

Стамен Белчев начело на тима беше едно от тези верни решения.

Изключителен специалист, който не само знае как да вирее във футбола ни, но и има способността да придава собствен облик, да създава отличителен стил и маниер на игра за всеки тим, в който му гласуват доверие.

Скромно, без много излишни фанфари, но с очевиден ефект и резултат.

Снимка 456030

Източник: LAP.bg

Доказателството за това, с пълна сила, беше разбира се периодът му начело на ЦСКА.

Но ако има някакъв аспект, в който новият треньор на Арда да буди още по-сериозно доверие, то това е начинът, по който той умее да превръща отбора в нещо свое.

Всеки може да забележи подробностите, многобройните акценти на тимовете, ръководени от Николай Киров.

Снимка 425078

Източник: LAP.bg

Ботев (Пловдив) винаги е бил отбор, способен да събори и най-големия гранд и да го лиши от възможността лесно да постигне целите си в елита.

Но с Николай Киров начело, "канарите" бяха сред тези наши състави, които събуждаха едно особено неприятно усещане във всеки свой следващ съперник.

Опонентите на "жълто-черните" вероятно разглеждаха програмата си за сезона и когато забележеха гостуване в Пловдив, на "белия" Ботев, смръщваха вежди. Защото знаеха какво ги очаква.

Снимка 418773

Източник: LAP.bg

Добре прибрана, стегната защита, дефанзивни халфове, готови да отместят съперниковите атакуващи състезатели с няколко метра встрани или назад, мощна средна линия на тима и остриета в нападение, които могат да надхитрят, надбягат или при нужда чисто физически да преодолеят снажните бранители пред себе си, постигайки основната цел - да бъде реализирано попадение.

Не точно тотален футбол, тип "Кройф", но такъв, при който винаги е важно да вкараш с гол повече от съперника си. Така или иначе за другото в България едва ли има достатъчно завършен отбор и попълнения, благодарение на които да може да се упражнява въпросният стил.

Снимка 406980

Източник: LAP.bg

Сериозен, дипломатичен и сдържан, дори и при най-безкомпромисните провокации от страна на фенове и медии.

И в същото време специалист, който не спестява нищо дори на ръководството, ако това се налага. С цел, основно, да защити интереса на футболистите си. На отбора, като цяло. На колектива, който ежедневно се старае да изгражда.

Снимка 378609

Източник: LAP.bg

В Арда, Киров има материал за работа. С който може да търси определено ниво и резултати.

Има и финансово стабилен гърб, на който да се опре, когато стане дума и дойде време за селекция. Може да реализира голяма част от идеите си и да ги превърне в продуктивни усилия, а не само имагинерни такива.

Николай Киров е една от най-солидните опции, когато си собственик на наш клуб и търсиш дългосрочно, доказано, а не само латентно и мимолетно решение.

Николай Киров пред ТОПСПОРТ: Вижданията на Арда съвпаднаха с моите

Николай Киров пред ТОПСПОРТ: Вижданията на Арда съвпаднаха с моите

На този етап е важно да видим с какви футболисти ще разполагаме до края на сезона, а след това ще мислим за селекция"

Единственото, от което бившият вратар ще се нуждае в Арда, е подкрепата на ръководството. А с назначаването му начело е повече от ясно, че на първо време той разполага с този лукс.

Остава да получи и малко спокойствие.

За да може да свърши онова, за което е бил назначен. Дано и този елемент го има и бъде дадена възможност на един от най-добрите треньори в България да покаже какво може.

Снимка 376090

Източник: LAP.bg

Арда вече създаде неприятности на голяма част от клубовете у нас.

С Киров начело, амбициите могат да преминат с още едно ниво нагоре. И с времето да се превърнат в устойчиви резултати.

Снимка 373878

Източник: LAP.bg