Bugatti готви нова версия на супер-автомобила Veyron, съобщават от Automediapro.
Този път това ще бъде купе тип targa, чийто покрив ще се маха. Колата ще бъде асемблирана в малка серия, заедно със съществуващата версия на ЕВ 16.4 Veyron купе.

Veyron Targa ще получи стъклен покрив, конструиран от германската фирма Webasto, същата, която създаде подвижния стъклен и алуминиев покрив на VW Eos. Особеност при новия автомобил е това, че сваления покрив не може да се събере в колата и се орстранява напълно.

При случай на дъжд или неприятно време ще може да се използва временен платнен покрив, който е сгънат в багажника. Така Veyron Targa фактически ще предлага два покрива - твърд и мек.

За да се компенсира нарастналото тегло при откритата версия, заради промененото шаси, новата Targa ще има олекотени врати и капак над двигателя, направени от въглеродни нишки.

Максималната скорост при откритото Bugatti Veyron ще бъде по-ниска отколкото при купето. Докато при купето тя е 407 км/час, при откритата версия максималната скорост ще бъде ограничена електронно до 350 км/час. Макар и намалена, тази скорост ще прави Veyron Targa най-бързият открит автомобил създаван досега.

Междувпрочем това ще бъде и най-скъпата кола, чиято цена е определена на около 1 900 000 долара. Продажбите на купето Bugatti EB16.4 Veyron, чиято цена е също изключителна, вървят по план. Заедно с идващата открита версия, вече изглежда съвсем реално заплануваните продажби на 350 броя за 6 години да бъдат реализирани.