Dodge Charger се нарежда сред моделите, за които концепцията на Daimler Chrysler е да се намери добър компромис между динамика и удобство и лукс в интериора, съобщават от Automediapro.

Тук влизат още модели на групата, като Chrysler 300 и Dodge Magnum. Всички те са базирани на платформата на предишното поколение на Е-класата на Mercedes-Benz.

Специално Dodge Charger е автомобилът с една от най-ниските цени в класа на луксозните седани със задно предаване. В САЩ цената му за базисната версия с V6 двигател имащ обем 2.7 литра, е малко под 28 000 долара. Макар за европейските стандарти шестцилиндровия двигател, имащ мощност от 190 к.с. да изглежда доста голям, в Северна Аметика той е определян като недостатъчно силен за тежкия 1700 кг Charger.

За най-добро „средно" решение се определя V6 с обем 3.5 литра. Той се използва при много от моделите на групата Daimler Chrysler, също при модели с предно предаване (Dodge Charger е със задно предаване). Макар да има два цилиндъра по-малко от обичания V8 и 2.2 литра по-малък обем от него, V6 с обем 3.5 литра е определян като по-ефективен, с разход 12.5 литра на 100 км в града и 8.1 литра на 100 км изминати на магистрала.

Скоростната кутия на Dodge Charger e петстепенна автоматична и е определяна като един от най-добрите модели на групата Daimler Chrysler. Спирачната система е също перфектна, като дисковете са доста големи за колела с размер 17 цола. Багажникът е 459 литра, средно равнище сред автомобилите от този клас.

Снимки: 1, 2