Jaguar показа новата концепция C-XF, седан с четири врати, който е първообраз на бъдещото поколение на S-type, очаквано през 2008, съобщават от Automediapro.

Новият C-XF е с V8 турбодвигател, имащ обем 4.2 литра и максимална мощност 420 к.с. Максималният въртящ момент е 500Nm. Концепцията прави впечатление с тесните издължени фарове поместени в единично тяло, за разлика от досегашните двойни фарове на Jaguar.

Новите фарове придават агресивен вид на автомобила. За това допринасят и страничните отвори за въздух, както и радиаторната решетка, като крайния резултат за C-XF е атрактивен спортен вид.

В интериора прави впечатление новата технология JaguarSense, чрез която се задействат редица функции на автомобила само с допир на екрана.

Шофьорът и пътникът до него могат да наблюдават два различни екрани на един и същ дисплей, като така се мисли и за забавлението на предния пътник, а не само на тези седящи на задните седалки.

От Jaguar изразяват надежди, че новата стилистика на C-XF ще допринесе за сериозна конкуренция с лидерите в средния луксозен клас - Mercedes Е клас и BMW серия 5.