Британската фирма John Cooper Works (JCW) представи първите проекти за тунингова доработка на новия модел Mini, съобщиха от Automediapro.

Предложенията на известната тунингова фирма засягат само външния дизайн и интериора, проектите за промени по двигателя засега са все още в много начален стадий.

JCW е готова с проект за нова предна броня, имаща по-динамична форма, нова решетка на радиатора и отвори за въздух в предния капак, изработен от въглеродни нишки.
От тунинговата фирма предлагат и промени за задната част на Mini - нова задна броня и стилен спойлер, разположен на края на покрива.

Специалистите от John Cooper Works са променили и спирачната система на Mini, както и окачването и предлагат нови 19 цолови джанти. В интериора правят впечатление новите спортни седалки, както и нов индикатор, показващ кога е най-подходящия момент за превключване на скорстите, за да се постигне максимална ефективност на двигателя.

John Cooper е официална тунингова фирма за Mini и всички промени са одобрени от производителя, като се запазват всички гаранции и след тунинговите доработки.