От Hamann избраха Lamborghini Gallardo Spyder за своята втора открита италианска разработка. Първата беше тяхната интерпретация на тема Ferrari F430 Spider, съобщиха от Автопрес 2001.

Основните промени, които са настъпили по външността на Lamborghini Gallardo Spyder са свързани с интегрирането на нов преден спойлер, оборудван с допълнителна "вежда", странични престилки, които правят автомобила още по- обемен и "приземен", както и монтирането на нов трикомпонентен заден спойлер. Друга интересна особеност в конструкцията на автомобила е свързана с т.н wing врати, конструкцията на пантите на които е разработка на Hamann.

От Hamann предлагат и оптимизация на изпускателната система, която от своя страна води до увеличение в максималната мощност на двигателя на Gallardo Spyder. Тук вариантите са два - първият от тях е свързан само с подмяната на крайното гърне на системата, а втората е с цялостната подмяна на по-голямата й част.
Тунинг фирмата предлага и пренастройка на ECU блока, в резултат на което се получават допълнителни 30 конски сили мощност, а максималният въртящ момент се увеличава с 40 Нм. Максималната скорост на движение нараства с 6 км/ч до 320 км/ч.

Предните джанти на Hamann Lamborghini Gallardo Spyder са деветнадесетцолови, а монтираните на тях гуми са с размери 235/35. Задните също са деветнадесетцолови, а гумите са с размери 295/30. Възможен и вариант с двадесетцолови джанти, при които гумите са с размери 235/30 отпред и 325/25 отзад.