Lancia представя най-новия си прототип по време на 63-ия филмов фестивал във Венеция. Delta HPE Concept дава представа как ще изглежда бъдещият представител в средния клас Delta, съобщават от SPEED PRESS.

С дължина 4,5 метра, ширина 1,8 метра и височина 1,5 метра, Lancia Delta HPE предлага много голямо вътрешно пространство. Прототипът стъпва върху колесна база от 2700 мм.
С тези пропорции той е един от най-големите в своя сегмент.

Дизайнът на автомобила е модерен и същевременно напомня за някои от легендарните модели на Lancia като Beta HPE, Prisma, Fulvia и др. Автомобилът е оформен в стила shooting brake и това е една от причините за голямото вътрешно пространство.

Интериорът е оформен луксозно, като ложа, типично в стила на Lancia. Delta HPE има 5 пътнически места, като задните могат да се плъзгат напред-назад и облегалките им да се наклоняват. Багажникът е с обем 400 литра.

Прототипът има структура, която позволява да се монтират различни бензинови и дизелови двигатели. Всички те са комбинирани с 6-степенни механични или роботизирани скоростни кутии, а мощността им е от 120 до над 200 конски сили.