Над 60 ретроавтомобила, направени между 1907-а и 1926-а, събираха погледите на минувачите в Гудууд, Западен Съсекс, Англия, преди да потеглят на 17-дневно пътешествие с дължина 3200 километра, съобщават от Автопрес 2001.

С това се отбелязва стогодишнината от знаменателното пътешествие за доказване качествата на марката и полагане на основите на репутацията на модела Rolls-Royce Silver Ghost като най-добър автомобил в света през 1907 г.

На старта на проявата президентът и СЕО на марката Ян Роберсон каза: "Много сме доволни да подкрепим инициативата на клуб 20-Ghost и ни е много приятно да представим тези изключителни автомобили заедно в Гудууд, новият дом на автомобилите Rolls-Royce Motor."

Моделът носи обозначението 40/50, което идва от мощността на шестцилиндровия му двигател. В годината на производството си оригинален Silver Ghost, регистриран с номер AX-201, финишира в състезанието Scottish Reliability Trial, където печели златен медал в класа си за бързина в планинско изкачване и висока скорост.

През същата година Silver Ghost подобрява рекорда за непрекъснато каране, покривайки разстоянието Лондон - Глазгоу 27 пъти, като изминава общо 14,371 мили / 23 000 километра/.