Monotracer е серийното превозно средство на швейцарската компания Peraves, съобщават от Speed-Press.

След дълги години разработка и тестове, уникалната машина вече ще се продава. От Monotracer ще се произвеждат по 100 бройки годишно на цена от 52 500 евро без ДДС.

Monotracer има конструкция от композитни материали с отделна рама за двигателя. Моторът е боксеров, 1171-кубиков на BMW, с мощност 130 конски сили. Monotracer има две седалки с триточкови предпазни колани.

Вратата се отваря заедно с прозрачния покрив. Управлението става с кормило като на мотоциклет, а спирачката е изнесена на педал. Има табло с навигационна система и аудиоуредба, а като опция се поръчва и автоматична климатична инсталация. Monotracer има системите на BMW против приплъзване на колелата и ABS.

Отстрани на "купето" има рамене с колелца, които позволяват Monotracer да се накланя в завоите до 52 градуса, на което не са способни дори и най-добрите спортни мотоциклети. Той има мотоциклетно окачване с два 50-милиметрови обърнати амортисьора отпред и единично рамо отзад.

Спирачките са 3 дискови с диаметър по 320 мм. Теглото на Monotracer е 460 килограма. Той може да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди, а максималната му скорост е над 250 км/ч.