По време на автомобилното изложение в Барселона, което ще се проведе от 7 до 17 юни, на щанда на Seat ще се състои премиерата на първото серийно офроуд предложение - Altea freetrack, съобщават от Автопрес 2001.

Автомобилът ще бъде пусната в продажба още през лятото на тази година.

Разработена на базата на Altea XL, автомобила притежава характерната за този сегмент визия, подсилена чрез множество различни екстериорни елементи. Отличителни за модела са 17-цоловите джанти, защитните панели и новите предна и задна броня.

Задваживането на Seat Altea freetrack е 4x4. При нормални пътни условия, мощността се насочва само към предните колела, а при необходимост е възможно до 50% да бъде пренасочена към задните.

Двигателят на автомобила е 2.0 TFSI бензинов, с максимална мощност от 200 к.с. Възможно е монтирането и на 2.0 TDI дизелов със 170 к.с.

При избор на първия вариант, максималната скорост на движение е 214 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч се извършва за респектиращите 7.5 секунди. Разходът на гориво е 9.4 литра на 100 километра. Съответните резултати при дизеловата модификация са 204 км/ч, 8.7 секунди и 6.8 литра.

В интериорното оборудване са включени 7-инчов TFT дисплей, възможност за свързване на DVD плейър, лаптоп и МР3 плейър. Автомобилът еазполага с климатична инсталация, автоматични чистачки и фарове, паркинг сензор, бордови компютър и др.