В 18.30 часа най-бързите пилоти ще покажат на пловдивчани своите автомобили. Почитателите на рали-спорта ще могат да се запознаят с екипажите и да се докоснат до състезателните автомобили - мечта за повечето мъже и момчета, съобщават от Автопрес 2001.

В 19.30 с илюминации и шоу ще бъде даден старта на юбилейното рали, направило Пловдив специално място за всички български автомобилни пилоти през изминалите 35 години. Кметът д-р Иван Чомаков е председател на организационния комитет и лично ще развее карирания флаг пред най-бързите ни екипажи.

За пръв път в Пловдив се прави такъв церемониален старт - обяснява директорът на рали "Хеброс" - Иван Ненов. Досега автомобилите тръгваха от арката пред Гранд-хотел Пловдив. Тази година искаме да покажем на пловдивчани цялата прелест на този спорт отблизо. Автомобилният шампионат на България става изключително зрелищен през последната година - състезателните коли вече са на световно ниво, пилотите ни мерят сили с най-добрите в Европа и усилията на екипажи и спонсори трябва да се направят достояние на колкото може повече фенове на рали-спорта - допълва Ненов.

53 екипажа са подали заявка за участие в 35-тото рали Хеброс.
С № 1 стартира Димитър Илиев, негов навигатор е Янаки Янакиев - екипажът е безспорен лидер до момента в родния шампионат със събраните от четирите предишни кръга 45 точки. Митко е във върхова форма през този сезон, признават го и конкурентите му, и наблюдаващите отблизо автомобилния спорт. Колата, с която се състезава екипажът е Митсубиши Лансър 8 еволюция, изключително добре подготвена в спортния клуб БОИЛА. Димитър Илиев е двукратен победител в Хеброс и има амбиции и тази година да бъде най-бързия пилот на трасето.
Не по-малко интересни са и екипажите Крем Дончев / навигатов Стойко Вълчев със Субару Импреза STI и братята Ясен и Дилян Попови - всички те също за се качвали по два пъти на най-високото стъпало на стълбичката на рали ХЕБРОС. Всеки от тях е достоен за победа и тази година. Специално внимание заслужава екипажът Георги Танев и навигатор Петър Сивов - те стартират с № 3 , автомобилът , с който се състезават е последен модел Субару Импреза. 22 годишният Георги Танев е любимец на публиката с атрактивното си амбициозно каране и ще предложи на пловдивчани зрелищна борба.Илия Царски ще отдаде дължиото уважение на пловдивчани и ще ги зарадва със старт в ХЕБРОС, като управлява неотразимо ФИАТ ПУНТО.

В съботния и неделния ден екипажите ще изминат маршрут с обща дължина 638 км, разделен на 2 етапа и пет секции или общо 10 специални етапа с обща дължина 199 км върху асфалт. За зрителите препоръчваме местата с изключително добра видимост в района на Пещера и язовир Батак, както и отсечките Бойково и Дедево.

Във връзка с провеждането на 35-тото рали ХЕБРОС се въвеждат следните ограничения в движението на ППС:
На 5.VІІІ от 8.00 до 16.30 часа се спира движението от с.Капитан Димитриево през разклона Пещера-Брацигово до разклона Пещера -Пазарджик. От 8.30 до 17 часа се спира двигението от Пещера през курорта Св.Константин , яз.Батак до Превала. Също на 5.VІІІ се спира движението от с.Дебращица до курорта Св.Константин за времето от 11.20 до 15 часа.
На 6.VІІІ - неделя се спира движението по пътя с.Храбрино- с.Дедево - Бойково за времето от 8.00 до 11 часа. През същия ден се сприра движението от 10.40 до 16.30 часа от Пещера за курорта св.Константин - Превала, както и движението от с.Дебращица до Св.Константин от 13.20 до 16.30 часа.

Финалът на състезанието и церемонията по награждаването са на 6.VІІІ - неделя от 17 часа на пл.Централен.