В последно време Suzuki показва един след друг интересни модели. Сега произвежданите серийно модели бързо завоюват пазарен успех, благодарение на своя дизайн, съобщават от Automediapro.

Макар техниката предлагана в тях да не е от най-модерното, което може да се намери на пазара, това много не влияе на потребителите. Конвенционална е и техниката на най-новата студия на Сuzuki, представена в Париж.

Splash е бъдещия малък, но просторен автомобил, който Suzuki мисли да разположи в нишата между Swift и SX4. Идеята е да се създаде малък автомобил, съчетаващ добра смесица между характеристики на градски автомобил и такъв, имащ възможности за добро представяне и на по-труден терен. Това е съчетано с по-елементарни технически характеристики и в крайна сметка с по-ниска цена.

Четириместната каросерия е дълга 3780 мм, широчината е доста над стандарта при малките автомобили - 1780 мм, а височината е 1650, както при автомобилите от MPV клас. Това, заедно със колесната база (2360 мм), позволява четирима пътуващи да се чувстват необикновено комфортно в малката кола.

Силната част на новото Suzuki, освен обема, е и неговия дизайн, който може да се определи, като много хармоничен и балансиран. Оригиналност придават и големоразмерните (за такава кола) джанти - 18 цола, с гуми 215/45. Оригинални са и светлините, като тези отзад напомнят на стоповете на Citroen C4. Най-оригиналното хрумване са камерите, които заместват външните огледала за обратно виждане.

Двигателят е с обем 1.2 литра и макар да е нов, е доста добре познат, без някакви технически новости. Скоростната кутия е четиристепенен автомат, задвижващ предните колела. Изобщо новия Splash е предопределен да бъде красив, привлекателен и нетолкова скъп автомобил за ежедневна употреба и за свободното време.

Снимки: 1, 2