Toyota Hiace има репутацията на надежден, икономичен и лесен за управление автомобил. В модела за 2007 г. са направени редица промени, които подсилват още повече качествата на Hiace, съобщават от Automediapro.

Автомобилът се предлага с две версии на двигателя D-4D с обем 2.5 литра, който е модернизиран и разполага с повече мощност и по-голям максимален въртящ момент. Дизеловият двигател тип common rail се предлага с мощност 94 и 115 к.с., което е съответно със 7 и с 15 к.с. повече от досегашните версии.

Модел 2007 на Hiace е освежен и като дизайн, външен и вътрешен. Предната броня е по-изразителна, а радиаторната решетка е по-голяма. Фаровете са изцяло нови, по-големи от предишните и имащи по-модерен вид. В кабината усилията са насочени към подобряване на качеството и комфорта.

Воланът е нов, на таблото има повече метални елементи. Сега Hiace предлага висококачествена аудио уредба с CD и MP3 плейъри. За първи път има и опция за DVD и навигационна система с голям touch screen. Като стандарт Hiace има ABS и въздушни възглавници отпред.