Специализираната в доработката на английски автомобили тунинг компания Arden създаде пълен пакет за Range Rover Sport, съобщават от Speed-Press.

Автомобилът е получил нова аеродинамика, ново окачване, форсиран двигател и напълно променен интериор.

Агресивният дизайн на Range Rover Sport е подобрен с нова предна маска, нов спойлер отзад и големи странични прагове. Автомобилът е с 4,5 см по-нисък заради новото окачване, а джантите са 22-цолови, с гуми 295/30.

Отвътре Arden е подготвил няколко различни доработки на интериора. Той може да бъде спортен със сиво карбоново табло, червено карбоново табло или луксозен с благородно дърво и двуцветен салон. Пътниците на задните места разполагат с висококачествени екрани в гърбовете на предните седалки.

Задвижването на Range Rover Sport също е подложено на промяна. Обемът на двигателя е увеличен до 4,8 литра и е с нов турбокомпресор. Максималната мощност е 520 конски сили при 5800 об./мин, а максималният въртящ момент - 680 Нм при 3600 об./мин.
Благодарение на това автомобилът може да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди и да развива максимална скорост 270 км/ч.

Снимки: 1, 2, 3