Барселона вече официално е шампион на Испания, след като каталунците спечелиха гостуването си на Депортиво Ла Коруня с 4:2 на "Риасор".

Над всички в мача бе Лионел Меси, който реализира хеттрик. С победата футболистите на Ернесто Валверде събраха актив от 86 точки, с 11 повече от втория Атлетико (Мадрид) - разлика, която и математически не може да бъде стопена, имайки предвид оставащите 3 кръга до края на шампионата в Примера дивисион.

Двубоят предложи доста зрелищни моменти, а преди началото домакините направиха шпалир на своят именит съперник - традиция, често прилагана в първенствата на Запад.

Снимка 353588

Източник: GettyImages

Още в 7-ата минута Филипе Коутиньо откри резултата със знаково попадение в негов стил - 1:0! В 38-ата минута Лионел Меси откри головата си сметка в срещата, възползвайки се от добро подаване на Луис Суарес за 2:0!

Секунди по-късно обаче Лукас Перес върна едно попадение и така двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 2:1 за Барселона.

Втората част започна с опит за натиск от страна на домакините в търсене на изравняване. Настоятелността им даде резултат и те възстановиха паритета в средата на второто полувреме, след като Емре Чолак оползотвори подаване на Селсо Борхес за 2:2!

Гостите натиснаха газта в търсене на пълния комплект точки, който да им гарантира титлата още тази вечер. Разбира се, на преден план отново се появи Лионел Меси!

Снимка 353586

Източник: GettyImages

Именно аржентинецът с късни попадения, в 82-ата и 85-ата минути, върна титлата в Барселона, след като през миналия сезон трофеят пое към големия съперник - Реал (Мадрид).

Отличието в Примера дивисион е под №25 на сметката на каталунците, които в следващия кръг приемат Реал (Мадрид в най-интригуващия сблъсък във Футболна Европа.

Днешният съперник на Барселона пък и математически изпадна от елита на Испания, което общо взето се очакваше с оглед резултатите на отбора и дистанцията от зоната за спасение.

Снимка 353591

Източник: GettyImages