Днес от 18:30 часа ще започне втората финална среща в плейофната серия за определяне шампиона на България по баскетбол. В залата на спортния комплекс в Правец ще играят победителят от редовния сезон Лукойл Академик и третия Берое.

Лукойл Академик показа класа в първия финал срещу Берое

Лукойл Академик показа класа в първия финал срещу Берое

Домакините обърнаха мача след почивката

В първия сблъсък в понеделник Тони Дечев надигра националния селекционер Любо Минчев и успя да спре четиримата американци от Стара Загора. Носителите на Купата на България имат нужда от една победа като гост. В противен случай те няма да имат право на повече грешки. Нещо което ще се отрази на психологическия им подход към следващите двубои.

Съдии на мача са: Мирослав Томов, Венцислав Великов и Иван Маринов

По същото време във варненската зала "Христо Борисов" може да станат известни носителите на бронзовите медали. Възпитаниците на Людмил Хаджисоторов-Удо от Рилски спортист при победа ще се окичи с ценните отличия. Техните домакини от Черно море вече изненадаха пловдивския Академик за да достигнат до тук. Дарин Великов със сигурност е набелязал слабите места в играта на Рилецо и ще направи всичко възможно да има трети мач в петък в Самоков.

Двубоят ще бъде ръководен от: Владимир Цеков, Милен Цветков, Красимир Стойнов.

Снимка 295321

Източник: LAP.bg