Последно време все по-често чувам в баскетбола да се говори за постове, длъжности, уволнения, наранени чувства и драматични събития.

Кой на кого нещо е казал и защо го е направил. Кой с кого се е срещнал, къде се е подписал и как така си е позволил да застане срещу някой.

Винаги съм вярвала, че баскетболът носи със себе си едно величие, което не бива и не може да бъде трибуна за лични емоции и терзания.

Спортът не е следствена служба, а баскетболът още по-малко. Той създава личности, изгражда характери и ги възпитава да постигат целите си с воля и постоянство. Жалко, че някои хора осезаемо се опитват да заличат тези му функции, като поставят себе си на първо място.

Питам се от кога местоимението "Аз" стана по-важно от "Ние" в колективен спорт като този?!

Разиграват се пресконференции за щяло и нещяло, че да се покажем и да си изплачем мъката. Няма нужда. Недопустимо е баскетболът да се омаскарява с тези паради на суетата.

Нека ви напомня, че този спорт съществува от 1891 г., благодарение на Джеймс Нейсмит, имало го е преди вас и ще го има и след това.

Истината е, че някои хора се самозабравиха и си повярваха, че са по-велики от играта! Може би това е бил един миг на звездна слава. Само, че той отлита, а магията на спорта с оранжевата топка се случва там между двата коша и десетте момчета, дошли да покажат на какво са способни. Не с думи, а с някой бърз пробив, далечна стрелба или зрелищна забивка. Те могат да разказват истории. Малко тишина - заслушайте се в звука от топката и скърцащите маратонки.

Достатъчни са само няколко секунди, за да разберете, че баскетболът може да ви надиграе! И тогава ще се приземите!

Броим до три... и кош! Играта отново е тук! Направете ѝ място!

Баскетболната федерация ще разисква треньорски промени, приема нови желаещи клубове

Баскетболната федерация ще разисква треньорски промени, приема нови желаещи клубове

Утвърждаване на проект до ММС по Програмата за спорт на хора с увреждания - също сред точките за разискване