Байерн за малко да допусне издънка в своя шампионатен двубой под №250 на "Алианц Арена". Германският гранд спечели с 3:2 срещу последния в Будеслигата Падерборн, като победното попадение дело беше на Роберт Левандовски в 88-ата минута.

Серж Гнабри изведе Байерн напред в 25-ата минута. Той получи топката от Толисо, запази я и после я прати в мрежата през краката на защитник.

До 44-ата минута нещата изглеждаха нормално. Тогава Нойер излезе глупаво настрани и беше финтиран от Денис Сърбени. Дошлият от Норич футболист напредна и изравни, възползвайки се от липсата на вратар.

Снимка 468033

Източник: EPA/БГНЕС

Байерн натисна здраво след почивката, но последваха пропуски и героични изяви на вратаря на Падерборн Цингерле. Все пак в 70-ата минута Роберт Левандовски получи пас в удобна позиция от Гнабри и направи резултата 2:1.

Гостите не се предадоха и само 5 минути по-късно Свен Михел вкара на празна врата отбита от Нойер топка. Но, в 88-ата минута Левандовски засече пас отляво и внесе спокойствие в многобройните фенове на баварския колос. Тези на Лайпциг и Дортмунд си останаха само с надеждата за провал на Байерн.

1:0 Гнабри (25') 1:1 Сърбени (44') 2:1 Левандовски (70') 2:2 Михел (75') 3:2 Левандовски (88')

Байерн: Нойер, Одриосола, Ернандес, Алаба, Дейвис, Кимих, Тиаго, Гнабри, Толисо, Коутиньо, Левандовски

Падерборн: Цингерле, Холтман, Щтродиек, Шонлау, Янс, Василиадис, Гясула, Антуи-Аджей, Сърбени, Прьогер, Мамба