Световният шампион по бокс на IBF, IBO, WBA и WBO - Антъни Джошуа коментира победата си над Джоузеф Паркър, добавила ново отличие към богатата му колекция.

Джошуа надделя над новозеландския си опонент с единодушно съдийско решение на грандиозна галавечер в Кардиф.

Това беше прецедент в кариерата на британеца, който до момента бе печелил всички свои мачове с нокаут.

Снимка 348520

Източник: Twitter

Джошуа открито предизвика Деонтей Уайлдър. Единствено той дели британеца от званието "абсолютен световен шампион", тъй като е първенец на WBC и притежава този пояс, който липсва във витрината на Антъни.

"Нека го направим! Когато и където трябва! Искам Деонтей Уайлдър! Нека се бием и видим кой е абсолютният, безспорен номер едно в света.

Доволен съм от победата си срещу Паркър. Поздравявам го за това, че остана на крака до края на мача ни. Според някои специалисти трябваше да го сваля бързо на пода. Но не забравяйте, че този човек беше световен шампион.

Снимка 348522

Източник: Twitter

Вече дълги години британските боксьори трябваше да ходят и да се бият в Америка. Сега обаче това няма да стане. Аз съм тук. Който иска - да заповяда! Нека Хърн направи каквото трябва и най-после да видим мач между мен и Уайлдър.

Дали предпочитам него пред Фюри? Все ми е едно. За мен няма значение.

Тактиката и стратегията ни? Ще го кажа така, за да не изпадам в подробности - десният прав е подходящ да станеш шампион може би на някой квартал. Левият прав те прави номер едно в света", разсъди щастливият победител.

Снимка 348525

Източник: Twitter