10 години затвор за 64-годишния Ненчо Найденов убил съпругата си в треклянското село Косово. Той ще изтърпи присъдата си при първоначален "строг" режим, съобщи Окръжен съд-Кюстендил.

Осъденият и пострадалата били женени от дълги години. През 1998 г. той е заминал в САЩ, където започнал работа като шофьор. С изкараните пари от Америка, те си купили две къщи в село Косово.

През февруари 2017 г., той окончателно се прибрал в България, като заживял заедно с жена си. Подновеното им съвместно съжителство започнало с проблеми.

Той често проявявал агресия и заплашвал жена си с убийство. Жената заявила на съпруга си, че иска развод. През 2018 г. тя е извадила ограничителна заповед срещу него.

Три дни по-късно, на 31 март 2018 г., жената. пристигнала в с. Косово. На свой ред, Н.Н., знаейки за предстоящото посещение на жена му, дошъл в селото ден по-рано.

Ядосан от демонстрираното нежелание за комуникация от страна на жена си, осъденият започнал да я приближава с намерение за саморазправа. Уплашена, тя успяла да сигнализира за случилото се на телефон 112.

Прокуратурата разследва жестоко убийство в с. Косово

Прокуратурата разследва жестоко убийство в с. Косово

Обвинен е 63-годишният съпруг на жертвата

В опит да се защити от посегателството върху себе си пострадалата грабнала от земята пластмасова тръба.

Използвайки огромното си физическо превъзходство, той я съборил по гръб на земята, изтръгнал тръбата от ръката й и започнал да я удря с нея по главата и лицето. Той взел метална вила с четири шипа и дървена дръжка започнал да нанася множество силни удари с тъпата метална част по главата на жената.

Осъденият преустановил побоя, едва когато обляната в кръв негова съпруга престанала да дава признаци на живот.

След това, той звъннал на дъщеря си и я известил, че убил майка й. Отишъл при съседа си, на когото казал за стореното от него с думите "Край! Приключих я! Убих я". От извършената съдебномедицинска експертиза се установява, че смъртта на жената се дължи на тежката черепно-мозъчна травма, довела до остри нарушения на дихателната и сърдечно-съдовата дейност с последващото им спиране. 65-годишния мъж изтърпява наложеното му наказание в Затвора в Бобов дол.