През нощта са работили 137 снегопочистващи машини в София. Към момента всички основни пътни артерии са обработени със соли против заледяване, както и част от вътрешнокварталните улици, съобщи БНТ. Градският транспорт се движи по обичайните си маршрути.

Органите на реда призовават да се шофира внимателно, с оборудвани за снежната обстановка автомобили, със съобразена скорост и спазвайки безопасна дистанция.

Студено! Жълт код

Студено! Жълт код

Прогноза за времето

Фирмите, ангажирани със зимното почистване на града, извършват обработки със смеси срещу заледяване, както и избутване на сняг поради обилните валежи. Обработвани са улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, стръмни участъци и мостове, общинска пътна мрежа, както и Южната дъга на Околовръстен път и "Самоковско шосе".

Започна и почистването на основни улици в кварталите в някои райони като "Лозенец", "Витоша", "Овча Купел" и стръмни участъци в "Слатина". Работи се и в с. Плана, с. Железница, с. Пасарел, с. Бистрица в район "Панчарево".

Извършва се и опесъчаване и почистване на планинските пътища на Природен парк "Витоша": "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златните мостове".

В момента градският транспорт в София се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

Контролът на дейностите по снегопочистването се извършва от екипи на Столичен инспекторат.

Напомняме на водачите на автомобили да използват превозните средства, оборудвани за движение при зимни условия и да шофират, спазвайки дистанция и със съобразена скорост.