боксерЧерното тото стана особено актуално през последните дни, но освен нелегални залагания за футбол не са рядкост и тези за двубоите с кучета. Те се радват на завиден интерес сред родния ъндърграунд и парите, които се наливат в този незаконен бизнес хич не са малко.

Добре тренирано бойно куче върви за над 10 000 лв. и цената дори може да надмине 15 000 лв., научи money.bg. Често животните се хранят със сурово месо, за да може при миризмата на кръв допълнително да се ожесточат.

Арена на нелегалните боеве са предимно поляни в затънтени села, където полицията не може да осъществи ефективен контрол. Залаганията се вихрят с пълна сила и това прави инвестицията в бойно куче рентабилно бизнес начинание.

Теренът, където ще се провежда битката, се подготвя предварително и се застила с килим. Най-напред пускат зверовете на "ролка" - да свикнат с терена и с противника.

И едва тогава започват "стречовете"- кратки схватки, при които според правилата по-слабото куче трябва да нападне по-силното. Ако то няма желание за бой, мачът се прекратява в полза на по-силния.

Не се пускат в бой мъжко и женско куче, защото започват да се душат и никога не воюват помежду си. Женските нападат много по-ожесточено от мъжкарите. По-силната женска никога не оставя противничката си жива.

Собствениците на бойните кучета водят със себе си ветеринарен лекар, който да даде първа помощ на разкъсаното животно.