Полицията издирва 25-годишен рецидивист, който е нападнал момиче в Цар Калоян.

Вчера вечерта е избухнал пожар в частен дом в град Цар Калоян. При пристигане на мястото служителите на МВР са открили 17-годишно момиче, което било с изгаряния по тялото.

В последствие е установено, че момичето е било изнасилено и пребито, а най-накрая е направен опит да бъде запалено. Момичето е откарано в болница в Русе с опасност за живота.

Предполагаемият извършител е на 25 години - родственик на момичето, добре известен на органите на реда и на прокуратурата. Осъждан е два пъти, като в единия от случаите също изнасилил жена. Мъжът се укрил веднага след извършването на деянието.

Незабавно е започнато издирването на извършителя и на автомобила му, с който се е придвижвал. Към 17 часа днес извършителят е бил задържан на едно от КПП-та, изградени в района на село Стражец, съобщиха от МВР.

Затвор и 10 бона глоба за мъж, неспазване на карантина

Затвор и 10 бона глоба за мъж, неспазване на карантина

Полицаите 3 пъти го хващали в нарушение и го предупреждавали

Извършителят е криминално проявен и осъждан за изнасилване и грабежи. Последно е лежал в затвора през 2019 година. В операцията по издирване са се включили ОДМВР-Разград и ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма", под ръководството на ГД "Национална полиция".