Ръстът на германците по Черноморието е 30 на сто, като миналата година броят им бе значително по-малък.

Това даде повод за спекулации за отлив на туристи от Германия, но този сезон присъствието им е изключително силно и очакваме следващия сезон да станат още повече.

Това обяви Михаел Никел, продуктов мениджър на третия по големина немски туроператор на българския пазар REWE, цитиран от burgasinfo.

В чуждите медии имаше много негативни изказвания за развитието на туризма в България. Опровергавам и слуховете, че няма немски туристи по морето. Броят им за сега е нараснал с 30 %.,категоричен бе той.

Тези данни са еднозначни - има нещо в курортите тук, което ги привлича и очаквам тази тенденция да се запази, коментира още той.

Никел изтъкна, че повече чужденци предпочитат да прекарат почивката си в родни хотели, които носят утвърдени марки за качество и стандарт в обслужването.

Достатъчно показателен е факта, че над 1/3 от дошлите тук се връщат за следващата си ваканция отново в Слъчнев бряг, добави Михаел Никел.

Според него, страната ни трябва да се фокусира към фамилния туризъм.

Работим с различни възрастови групи, но предпочитаме да настаняваме предимно семейства с деца. Те са платежоспособни гости, а мисля, че това е от значение за местната икономика в България.

Въпреки, че се увеличава броят на новите хотели, които предлагат олинкузив, съмнявам се, че това е най-удачната формула и тези обекти ще се задържат дълго на изключително претенциозния пазар, обобщи Никел.