36 пожара горят на територията на страната. Повечето са в Хасковско, съобщават от пресцентъра на МВР.

Нови пожари избухнаха в Хасковско

Нови пожари избухнаха в Хасковско

Пламъците са обхванали площ от 500 декара

Към момента силите и средствата на звената за ПБЗН участват в локализирането и ликвидирането на 36 пожара. По-характерните от тях са в област Хасково.

Остава усложнената обстановка в района на селата Присадец и Маточина, Хасковско. В локализирането на пожара участват 21 пожарни автомобила от РДПБЗН Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, СДПБЗН, В. Търново и Габрово, модулно формирование от 20 служители на Министерството на отбраната (МО), служители на Държавното горско стопанство, доброволци и местни жители. В гасенето помагат и 4 булдозера, хеликоптер на МО е извършил общо 42 захода за гасене. Пожарът се развива в южна посока към село Маточина и село Варник, община Свиленград на площ над 50 000 дка.

И днес военните помагат в гасенето на пожара в Хасково

И днес военните помагат в гасенето на пожара в Хасково

Военнослужещите от състава на ВВС помагат за овладяването на огнената стихия

Сигнал за пожар в лозови насаждения и лесонепригодни площи в землището на селата Оряхово и Йерусалимово, община Любимец, е подаден днес към 11:56 часа. На мястото на произшествието са насочени два специализирани автомобила на РСПБЗН Любимец и СДПБЗН. Малко по-късно в гасителните действия, затруднени от труднодостъпния терен, се включват и колегите им от Хасково, Симеоновград и Първомай. В резултат на професионалните действия пожарът е локализиран на площ над 500 дка, на този етап няма данни за опасност за населени места. Екипите продължават работа на терен.

Отново днес, към 15:09 часа е съобщено за възникнал пожар в квартал "Гебран" гр. Свиленград- горят сухи треви, отпадъци и част от зеленчукови и овощни градини. На място са изпратени 6 пожарни автомобила.

Николов: Най-вероятно пожарът при "Лесово" е заради изхвърлен фас от тир

Николов: Най-вероятно пожарът при "Лесово" е заради изхвърлен фас от тир

Обстановката остава високорискова