Близо 10 души са пострадали при катастрофата с влак в Кресненското дефиле, съобщава БНР.

Припомняме, вчера дерайлира влак край благоевградското село Черниче. Причината е паднали скали край трасето. Пътническият влак е пътувал от Петрич за София. Инцидентът е станал в района на Кресненското дефиле.

Радиото уточнява, че осем души са пострадали при сблъсъка на локомотива с падналата на релсите скална маса. 55 пътници са евакуирани от авариралия влак и са превозени с автобуси.

Трима души са оставени в болницата в Благоевград.

"Към момента само трима човека са останали в болницата в Благоевград. Останалите хора, които бяха закарани с екипите на спешна помощ, след като бяха обработени, са освободени. Тримата човека за лечение са първо помощник-машинистът, който има комоцио, началник-влакът има разкъсна рана и е в "Ортопедия" в благоевградската болница. Един от пътниците е отново с контузна рана на главата. Хората са добре, нямат особено тежки наранявания", разкри областният управител на града Бисер Михайлов, цитиран от bTV.

Влак дерайлира край село Черниче
Обновена

Влак дерайлира край село Черниче

Пострадали са четирима пътници

Днес ще се работи по изтеглянето на влака и изчистване на трасето. Днес няма да пуснат движението по трасето. Очаква се да стане в рамките на 48 часа.

Предстои вдигане на локомотива.

По информация на БДЖ движението на влаковете по направлението Петрич-Благоевград е спряно. 

Осигурени са автобуси за превоз на пътниците между Благоевград, Петрич и Кулата. Автобусите се движат по разписанието на отменените влакове и обслужват всички гари и спирки по маршрута им на движение.

От БДЖ съобщиха, че ударът е бил доста сериозен, тъй като локомотивът се е наклонил на 45 градуса. Локомотивът и един от вагоните са в лошо състояние, след като паднал голям скален къс от около 40 кубика и един по-малък около 10 кубика - общо около 100 кубика скална и земна маса.