Българските военнослужещи почетоха паметта на своите колеги, загинали преди 8 години при терористичната атака на военна база „Индия" в иракския град Кербала.

С възпоменателна церемония и едноминутно мълчание във военните формирования в Карлово, Пловдив и Плевен беше отдадена почит в памет на майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев и офицерски кандидати Иван Инджов, Антон Петров и Свилен Киров от Първия пехотен батальон, участвал в операцията на Коалиционните сили за стабилизиране и възстановяване на Ирак.

Командирът на военно формирование е Пловдив - бригаден генерал Пламен Лилов и военнослужещи от формированието се поклониха на гроба на старши лейтенант Николай Саръев в Крумовград. Зам.-командирът на военното формирование полковник Михаил Попов и бойци отдадоха почит на гроба на офицерски кандидат Антон Петров в гробищен парк „Чародейка" в Русе.

Военнослужещи от Благоевград, водени от командира си подполковник Васил Челенков, присъстваха на възпоменателната церемония в памет на майор Георги Качорин в родното му село Горно Драглище, община Разлог.

Военни от Плевен и Шумен положиха цветя на гробовете на офицерски  кандидати Иван Инджов и Свилен Киров в Казанлък и Добрич.

На всички възпоминателни церемонни в памет на загиналите бяха положени венци от името на военния министър Аню Ангелов и командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.

„Техните имена са записани в пантеона на героите, които ще останат завинаги в бойния строй на Българската армия", се казва в писма до роднините и близките на загиналите, изпратени от военния министър.