"Трябва да има правителство. В една парламентарна република трябва да има диалог, а от (Има такъв народ" (ИТН) не са свикнали да си делят думите с други хора, но вече не са в полето на ТВ 7/8, и трябва да влязат в друг режим. Консенсусът трябваше да се реализира, и беше на прага, защото ако ИТН бяха сменили Петър Илиев, този кабинет щеше да мине. Няма да има правителство заради Тошко Йорданов, според мен той за политик не става", Това заяви политическият анализатор Слави Василев за "Денят ON AIR".

Трети избори не са нищо фатално. 2 в 1 няма да се проведат. Не трябва да отиваме на трети избори, настоя той.

"Не само Петър Илиев - и Николай Василев, министърът на правосъдието и щеше да стане - много крачки назад. Всички си търсеха просто претекст. Проблемът на всички е в арогантността на Слави Трифонов", заяви политическият ПР Нидал Алгафари. Според мен има шанс за правителство и с втория мандат. На третите избори пак ще е същото, и на четвъртите. Докато не се съберат и не се разберат, и да преглътнат егото, да намерят някаква формула, странна или различна. Но да се живее на омраза и конфронтации, ще ни кара само да си ходим на избори и през 3, 4 месеца и да плащаме по 100 млн. лв."

Фактът, че Трифонов излезе и съвсем ясно, каза - Аз, аз съм човекът, който ще определя. Човечец, който седи на едно диванче, по една тениска, и заповядва на председателят на НС на Република България да напусне залата, което е абсурдно, но това е Слави. Неговите хора са като послушни сомнамбули, това не са народ представители, те дори не знаят защо са там. Криворазбрана безумна партийна дисциплина, каза още той.