България върви на никъде, народът мрази всички горе.

Това е становището на социолога Андрей Райчев.

Според него хората се чувстват зле и то при максимално добра ситуация - когато в страната са влети 50 милиарда евро - (40 милиарда чуждестранни инвестиции и 10 милиарда от гастарбайтерите).

Кризата все още не се е отразила на по отношение на отделния човек, но според наблюденията на Райчев хората пищят още във фоайето на зъболекарския кабинет, а какво ще стане вътре след включването на машинката.

По мнението на социолога омразата към богатите е капан, защото техните инвестиции са извор на благосъстоянието. Народът изпитва ненавист към всички горе - че едните лъжат, че другите крадат - едните са политици, а другите богати и хората смятат „щом си там - значи си гад", поясни Райчев.

Според Петър Емил-Митев започналата кампания за евроизборите може да се определи с две думи - провинциалност и грубост.

БСП е започнала кампанията с фалстарт, тъй като е стартирала преди официалното начало.

Синята коалиция обяви, че започва кампания срещу банда престъпници - БСП и ДПС, посочи Емил-Митев.

По думите му, свидетели сме на кампания, уникална с ниското ниво на политическа култура. Той изтъкна, че България е единствената страна, в чийто политически език има понятие като „депутатско кюфте".

Точно обществото и политически живот не са европеизират. Бизнесът - да, но политическият живот - не", констатира Емил-Митев.