Шефът на спортната редакция на Българска Национална Телевизия Методи Манченко откликна на благотворителната инициатива на Фондация „Развитие 21" "Ангели в беда".

В присъствието на посланика на Китайската Народна Република в България Негово Превъзходителство г-н Ю Дженчи, бившия министър на финансите Милен Велчев, олимпийската шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейкова, председателя на фондация "Развитие 21" и съучредител на "Ангели в беда", Александър Александров, и други официални гости Методи Манченко представи фотоизложба посветена на последните олимпийски игри, както и специално подготвен късометражен филм акцентиращ върху българското представяне в Пекин.

Всеки посетител на изложбата, помещаваща се Центъра за източни езици и култури в София, има възможността да отдели средства по собствено желание, които ще бъдат предоставени за подпомагане пострадали деца и младежи с тежки мозъчни увреждания получени в следствие на пътнотранспортни произшествия и други тежки инциденти.

Друга форма на подкрепа на фондация "Ангели в беда" е възможността посетителите да закупят специално изготвените олимпийски картички, като парите събрани по този начин също ще бъдат предоставени за осигуряване на медицински, юридически и психологически грижи за пострадалите деца и техните семейства.

"В навечерието на Коледа всички трябва да бъдем християни - заяви Методи Манченко - инициативата "Ангели в беда" много ми допадна, най-вече със своята човечност. С радост я подкрепям."



Александър Александров, председател на фондация "Развитие 21", съучредител на "Ангели в беда"