Нова порция разхлабване на мерки предстои от понеделник, гласи заповед на здравния министър с оставка проф. Костадин Ангелов, издадена днес.

От 19 април малчуганите могат да посещават детските центрове, клубове и други. Ще може да се използва само 50% от капацитета на помещението.

Със същата заповед се допуска провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма, при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от участниците.

Удължаване на епидемиологичната обстановка с месец, края на юни "много минимални мерки"

Удължаване на епидемиологичната обстановка с месец, края на юни "много минимални мерки"

В страната са употребени всички ваксини, проучва се и нова терапия за лечение с венозна инфузия

Провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) се допуска при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията. Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

До 27 април преустановени остават груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.