Няма нищо изненадващо в намерението да се удължи епидемичната обстановка, заяви общинският съветник от ГЕРБ д-р Антон Койчев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

По-рано беше съобщено, че премиерът Бойко Борисов и Националният оперативен щаб ще обсъдят удължаване на епидемичната обстановката до 15 юли без да се връщат контролно-пропускателните пунктове. Предложението идва след усложняването на ситуацията с разпространението на коронавируса в Доспат, Сърница и Сливен, където бяха регистрирани огнища на COVID-19.

"Всички следим статистиката, последните дни се появиха няколко клъстера, които повишиха броя на заразените. Все пак мерките, които предприе Щабът, бяха навременни и правилни. България излезе от епидемията съвсем достойно, на европейско ниво." - коментира д-р Койчев в предаването "Денят ON AIR".

Три учителки в детска градина в София положителни за COVID-19

Три учителки в детска градина в София положителни за COVID-19

Ще се тества персонала на цялата детска градина

Според общинския съветник от ГЕРБ, една част от българските граждани са проявили безотговорност, за разлика от по-голямата част от хората. Подобен е и случаят с работещите в завода в Доспат, които са пили сутрин аналгин, за да им спадне температурата и да не ги спрат от работа. По-късно те са диагностицирани с коронавирус.

"Хората там смятат, че това не ги е засягало и те са откъснати от света. Те са пили аналгин, за да нямат симптоми и да ходят на работа. В такива ситуации нещата опират до личния житейски мироглед на всеки отделен човек. Кое е по-важно - да си жив и здрав или да изкараш насъщния?! Не вярвам да е толкова бедствено положението, че да умира някой от глад, за да прибягва до подобен тип лъжи и заблуждения. Това е инфантилно поведение от зрели хора." - посочи събеседникът.

Д-р Антон Койчев прогнозира, че огнищата ще бъдат ограничени.