Председателят на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите в НС - Антон Кутев, заедно с Нели Петрова - член на комисията, се срещнаха с родителите на Боян, чийто мотор беше пометен от таксиметров шофьор, и представители на мотоклубове. Народните представители поеха ангажимент, че ще съдействат пред Столична община за удовлетворяването на исканията им.

Мотористи протестираха пред Съдебната палата

Мотористи протестираха пред Съдебната палата

Заради делото за смъртта на Боян Митев

Внесена беше петиция с 2 000 подписа на представители на различни мотоклубове от цялата страна. Подписката беше внесена в Комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите в подкрепа на исканията на родителите на 29 годишния Боян Митев, загинал при нелепата катастрофа.

5000 мотоциклетисти отново призоваха за толерантност на пътя

5000 мотоциклетисти отново призоваха за толерантност на пътя

Те почетоха паметта на загиналите си колеги...

Семейството на Боян разказа, че той е бил пометен с мотора си от таксиметровия шофьор Данаил Нинов, направил нарушение на пътя преди година. "В страната ни отдавна думите възмездие и справедливост са заменени от безгранична болка и страдание. Ето защо, ние, родителите и приятелите на Боян, искаме да предприемем мерки други родители и приятели да не изпитат това, което изпитваме ние днес", пише в петицията изпратена до Антон Кутев. Близките на Боян и всички съпричастни към проблема се обръщат с колективна молба се Кутев, в качеството му на председател на Комисия по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите, за да съдейства пред компетентните органи.

Такси уби моторист на бул. „Симеоновско шосе”

Такси уби моторист на бул. „Симеоновско шосе”

Шофьорът на леката кола е направил неразрешен обратен завой...

"Настояваме да бъде обезопасен участъкът, където бе убит нашият син", пише още в петицията. Сред исканията от подписката са и по - строги критерии, както и последващ контрол при издаване на разрешителни за таксиметровите шофьори.