Шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия. Сняг вали по високите места в областта и снежната покривка достига до 22 см, съветват от Агенция "Пътна инфраструктура".

В момента 25 машини почистват и обработват настилките по републиканските пътища в района. Поради силния снеговалеж и снегопочистване временно бе ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета в проходите "Рожен" и "Превала".

Отпадат ограниченията за движение през проходите "Превала" и "Рожен"

Отпадат ограниченията за движение през проходите "Превала" и "Рожен"

Движението на МПС до 12 т на двата прохода се осъществява задължително с вериги

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.