През нощта и утре се очаква понижение на температурите и почти навсякъде дъждът ще преминава в сняг. За това предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Метеорологичната прогноза е за значителни количества в Предбалкана, Рило-Родопската област и в Югоизточна България, като в по-голямата част от страната ще се образува и снежна покривка. По планинските проходи са възможни навявания.

АПИ призовава шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и не предприемат резки маневри.

Застудява, 10 области са с предупредителен код за обилни валежи

Застудява, 10 области са с предупредителен код за обилни валежи

Дъждът ще преминава в сняг...

От Пътната агенция посочват, че блокирането на движението от превозни средства с неподходящи - износени гуми, блокира пътуването на останалите шофьори и затруднява работата на снегопочистващата техника.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Възможно е да се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а където се налага заради силния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

По последна информация се ограничава движението на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета през прохода Превала поради снеговалеж и снегопочистване.