Управителният съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" обсъди с директорите на 27-те областни пътни управления подготовката за зимно поддържане на републиканските пътища.

Директорите на пътните управления докладваха за наличните суровини - сол, пясък, луга и техника, с които да се обработват настилките през първите по-студени дни по високопланинските проходи, тъй като там има най-голяма вероятност от заледявания рано сутрин.

Инж. Иван Досев, член на УС на Пътната агенция, беше категоричен, че организацията за обработка на настилките при влошаване на времето трябва да е на нужното ниво. Той заяви, че АПИ ще бъде изключително строга към фирмите за пътно поддържане, които не изпълняват ангажиментите си.

В зависимост от атмосферните условия между 1 и 15 ноември ще бъде въведено зимното поддържане на републиканската пътна мрежа в цялата страна.

Агенция "Пътна инфраструктура" призовава шофьорите вече да започнат подготовката на автомобилите си за зимните условия, а не да чакат първите минусови температури.