Закопчаха британка във Велинград, убила бебето си като паднала с него на пода, съобщи Районна прокуратура. На 8 ноември 2020 г., в РУ - Велинград е бил подаден сигнал от Спешна помощ в гр. Велинград, че 7-месечно бебе било докарано в отделението от родителите си - британската гражданка Л.Л. и бащата, български гражданин. Лекарите установили, че детето е било мъртво. Първоначално за срок от 24 часа са били задържани двамата родители.

След проведени процесуално-следствени действия е установено, че на 8 ноември 2020 г., през нощта, майката била в дома си в гр. Велинград. Докато носела на ръце бебето, тя се спънала и паднала на пода с него. Детето е получило черепна травма и по-късно е починало в жилището.

Според събраните доказателства по този начин обвиняемата е причинила по непредпазливост смъртта на бебето. Към настоящия момент няма доказателства бащата да има съпричастност към извършване на деянието. По делото се очаква заключението на назначената съдебно-медицинска експертиза. Определението на Районен съд - Велинград подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Пазарджик.