Съпредседателят на "Демократична България" генерал Атанас Атанасов остава с впечатлението, че прокуратурата вместо да разкрива престъпността, се опитва да я прикрива.

Пред журналисти в кулоарите на парламента Атанасов уточни, че във вътрешната комисия ще бъде повдигнат въпросът как ще продължат да работят или няма да работят МВР и прокуратурата. Противопоставянето на тези две институции обслужва престъпния свят, посочи Атанасов.

Според него вместо прокуратурата да се възползва от оперативната работа на МВР да стигнат до дъното на скандала, започват да разследват тези, които са работили. По думите му в оперативната работа в службите за сигурност се налагат оперативни комбинации, за да може да се събере информация, да бъде предразположен един обвиняем да даде обяснения. "Прокуратурата в сегашния ѝ вид прикрива престъпленията. Обезпокояващо е, че на практика, че се вижда война между прокуратурата и МВР, което е в полза на престъпността", каза още генерал Атанасов.

Костадинов чака Рашков да каже за шефа на ГДБОП

Костадинов чака Рашков да каже за шефа на ГДБОП

По думите му в ГДБОП има утвърдена практика

Малко по-рано в кулоарите на парламента и Христо Иванов коментира темата, по-точно не я коментира.

"На някакъв шеф на ГДБОП е повдигнато обвинение, за какво да коментирам, не знам за какво е".

Така съпредседателят на "Демократична България" в оставка Христо Иванов коментира в кулоарите на парламента пред журналисти повдигнатото обвинение на шефа на ГДБОП Калин Стоянов затова, че е оказвал натиск върху магистрати по аферата "Хемус".

Нека да се запозная със случая и с фактологията, настоя Иванов, като се пошегува с медиите да измислят и да питат за нещо друго.