Коронавирусът не си е отишъл, има опасност. За това предупреди в сутрешния блок на Нова телевизия заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов.

По думите му епидемията вече е почти овладяна, но трябва да продължаваме да спазваме дисциплина. Както се вижда, заболяването в момента е по отделни огнища. "Клъстери определено ще има, докато голяма част от населението не се дисциплинира. Ако не спазваме трите "Д"-та - дистанция, дезинфекция и дисциплина, новият взрив от COVID-19 е готов'', категоричен бе д-р Брънзалов.

Балтов зове да се спазват трите "Д"

Балтов зове да се спазват трите "Д"

По думите му няма конспирация за COVID-19

"Защо трябва да има рестриктивни мерки? Защо българите трябва да разбираме лошите неща по лошия начин? Защо трябва да има КПП-та, защо полицията трябва да ни следи? Нека си го наложим ние", призова Брънзалов.

Според него всеки пациент трябва да бъде тестван преди да бъде приет в болница, но трябва алгоритъм за това кой ще заплати изследването. Важно е да съхраним медицинския персонал, за да не стане както в Италия, но когато разболеем лекарите, тогава нещата стават много проблемни, предупреди той.

Кантарджиев прогнозира колективен имунитет, препоръча маски на закрито

Кантарджиев прогнозира колективен имунитет, препоръча маски на закрито

10 души с коронавирус заразяват 14 в момента

Доказахме, че разполагаме с прекрасни лекари и медицински сестри. Нека да ги съхраним, настоя д-р Брънзалов в заключение.

Припомняме, че 117 са новите случая на коронавирус през съботния ден като общо потвърдените с COVID-19 у нас са 3872, а 199 са починали.