От утре пускаме в малките населени места учениците от всички паралелки. На 1 март задължително отварят ресторантите. Това обяви Бойко Борисов на посещение в МБАЛ Исперих. С него е министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Повече по тази тема няма да се говори. Дотогава трябва да е минала вълната, да са минали двете седмици. И днес нивата са ни много добри - 26-и сме в Европа, но това се дължи на вас, обърна се премиерът към лекарите в болницатаДо 28 февруари ще получите парите за първа линия и увеличението на заплатите, каза премиерът. От всички 56 болници - 26 болници са със смесено държавно и общинско участие, добави министър Ангелов.

Ангелов докладва на министър-председателя, че ако има отново натиск от пациенти, здравната система е абсолютно готова. "Болниците разполагат с цялата апаратура както за реанимацията, така и за отделенията, имат всички предпазни средства, дезинфектанти, лекарства, консумативи. Така че нямаме никакви притеснения, всички болници в страната са подготвени", акцентира министър Ангелов.

Ще празнуват ли в заведение здравните власти днес?

Ще празнуват ли в заведение здравните власти днес?

От СЗБ обявиха награда за главите и заповедите на 5-ма души

С 50 милиона лева за първи път държавата в края на миналата година финансира и общинските болници, които откриха ковид-отделения. Близо 500 000 лева от тях получи болницата в Исперих.

"На всеки европейски съвет настоявам да се въведе единен медицински протокол, Една държава затваря граници, едни искат PCR, други не искат. Хората могат да направят съпоставка колко либерални са нашите мерки. Изключвам ресторантите и нощните заведения, всеки има бизнес и иска да си го развива. Колкото по-бързо ги отворим, толкова по-добре", каза още премиерът.

Припомняме, че именно останалите затворени заведения заради започващата трета вълна на заразата у нас, а и в Европа, предизвика най-сериозното противопоставяне. Представители на заведенията в страната излязоха и на протест пред Министерски съвет, като преди това се заканиха да отворят протестно на 1 февруари. От тогава обаче зачестиха случаите на заловени от инспекторите частни партита и незаконно работещи заведения, въпреки забраните. Реални резултатите от глоби и мерки на властите засега няма.