"Навсякъде, където има компрометирани пътища в момента работят машини, работят строители. И за да не излезе като оправдание, но от -7 до +17 градуса са 24 градуса разлика и това е пагубно за особено за такива стари пътища или такива, които виждате въобще... Това се води път, води се и държавен път, но до сега не е правен".

Това стана ясно от думите на премиерът Бойко Борисов, чрез "Фейсбук" страницата му, който заедно със зам.-регионалния министър Никола Нанков инспектира ремонта на пътя между Първенец и Лилково. В рамките на 4 месеца вече ще има асфлатова настилка на пътя Първенец- Лилково, заяви Борисов.

Във връзка с ремонта на Околовръстното за Пловдив, Борисов заяви, че индустрията се развива много. "Това и сме обещали на хората от Пловдив и Асеновград- ремонти и нови складове".

Пловдивчани да знаят, че им ремонтираме старото околовръстно, каза Борисов.

На Кричим-Девин се укрепва падналото място. На АМ "Струма", това, което едно дере, това е старата "Люлин", навремето не са го отводнили дерето както трябва, но колоните са с пилони 20 метра в земята, много здраво е направено, поясни премиерът.

Фирмите да се научат да пишат документи. Каквото са дали, остава на електронния носител, заяви Борисов относно спрения конкурс за изграждането на връзката между Околовръстното и надлез "Скобелева майка".

В резултат от дългогодишната експлоатация на трасето по настилката са се развили множество единични пукнатини, дупки и деформации. След приключване на ремонтните дейности ще се постигне ефективно осигуряване на улеснено преминаване по участъка. Стойността на проекта е 24 038 202,40 лв., а срокът на изпълнение е т.г.

Борисов подчерта, че процедурите по търговете за проекти като този за Околовръстния път на Пловдив се извършват изцяло по електронен път. "Това е 100% борба с корупцията, прозрачно, даваш си офертата и не само в строителството, но и в "Булгартрансгаз" за газопроводите вече е така", отбеляза премиерът Борисов.

Той изтъкна, че на много места в страната се извършват ремонтни дейности във връзка с възникнали свлачищни, срутищни процеси и наводнения. Премиерът Борисов уточни, че с много техника се укрепва рухналата подпорна стена на пътя Девин-Кричим, почиства и отводнява се дерето под колоните на АМ "Струма" в участъка на Мало Бучино.