Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до своя руски колега Владимир Путин, в която изразява съболезнованията на българското правителство по повод трагедията на летище "Домодедово".

Всички българи, нашето правителство и лично аз сме дълбоко потресени от трагедията, сполетяла Русия и руските хора. Ние скърбим заедно с Вас и с близките на жертвите на жестокия, варварски акт на терор, пише българският премиер.

България и нашето правителство подаваме ръка за морална и политическа подкрепа. Безусловно осъждаме вандалския и античовешки тероризъм, защото унищожаването на невинни хора не може да бъде оправдано с никакви политически и религиозни цели, продължава писмото на Борисов.

Премиерът изразява от името на българския народ и от свое име най-искрени съболезнования на близките и роднините на загиналите и пострадалите.

Готови сме да помогнем на всички пострадали и засегнати за тяхното възстановяване и с всичко друго, което е необходимо, завършва съболезнователната телеграма на министър-председателя.