Четирима анестезиолози започнат работа в болницата "Иван Скендеров" в Гоце Делчев от 1 октомври. Това стана ясно след среща между здравния министър проф. Костадин Ангелов и ръководителя на лечебното заведение, съобщи БНР.

Д-р Мария Радойкова коментира, че ако не се намерят поне двама щатни анестезиолози, за да се покрие второто ниво на компетентност на Интензивното отделение, проблемът с клиничните пътеки ще е сериозен.

Ако не могат да се намерят необходимия брой специалисти на основен трудов договор, може би половината клинични пътеки, по които работи болницата, ще отпаднат, отсече тя.

Почина началникът на реанимацията в Гоце Делчев д-р Милан Първанов
Обновена

Почина началникът на реанимацията в Гоце Делчев д-р Милан Първанов

Заразил се с коронавирус от пациент

От началото на пандемията до днес в общинската болница в Гоце Делчев с COVID-19 са хоспитализирани 396 пациенти. В момента в инфекциозното отделение на болницата са настанени 24-ма пациенти, а в структурата по вътрешни болести - 11. Няма пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи. На хоспитализираните, при необходимост, е осигурена консултация с анестезиолог-реаниматор, който има сключен договор с болницата.

Припомняме, на 11 март стана ясно, че 14 лекари от болницата в града са подали оставки заради несъгласие с начина на управление на лечебното заведение. Недоволството на медиците е още от декември миналата година.

Преди това беше съобщено, че Върховната административна прокуратура е разпоредила проверка по случая.

Месец по-късно на 14 април бе уволнен управителят на болницата в Гоце Делчев. Решението беше взето на сесия на Общинския съвет.

На 20 август бе съобщено, че е починал началникът на реанимацията в Гоце Делчев д-р Милан Първанов