Четвърти неуспешен опит в Общинския съвет в Кърджали да изберат председател. Кандидатът на ДПС Байрам Байрам получи 12 гласа, а номинираният от ГЕРБ Огнян Иванов – 13 гласа. Недействителните бюлетини са 15. За избор на шеф на сесията са необходими 21 гласа.

Припомняме, при предишното, трето гласуване, което също се проведе на 7 декември, Байрам Байрам и Огнян Иванов получиха по 12 гласа, а Раиф Мустафа - 8.

При третият опит за избор на шеф на общинския съвет нито един от тримата номинирани не получи необходимата подкрепа, пише Родопи24.

За избора на шеф на 41-местния разпоредителен орган са необходими 21 гласа. 12 гласа получи областният лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам, 12 съветници подкрепиха Огнян Иванов от ГЕРБ, Раиф Мустафа е с 8 гласа. Други 8 бюлетини са недействителни. Общо 40 съветници са упражнили правото си на вот.

Милко Багдасаров от БСП предложи прегласуване, но то бе отхвърлено. Предложението за прегласуване бе подкрепено и от ГЕРБ с мотиви за опорочаване на вота.

Снимано е с телефон в тайната стая и е показвана бюлетина, съобщиха от ГЕРБ. Лице, което не е в комисията по избора, пък било през цялото време до урната.

По обяд е балотажа между Байрам Байрам и Огнян Иванов. Трима бяха издигнати на второто заседание на новоизбрания Общински съвет, което се провежда днес в Кърджали. На първото заседание, състояло се на 10 ноември, Байрам Байрам получи 11 гласа, а Огнян Иванов – 13.