"Да сме оптимисти!", надъхват се реформаторите преди гласуването на промените в Конституцията.

Реформаторите са лаконични за бъдещето на конституционните промени.

Ръководствата на партиите в блока нямаха желание да отговарят на медиите, които ги причакваха след председателския съвет на РБ.

"Не са обсъждани оставки на министри", категоричен бе заместник-председателят на ДСБ Петър Москов. Дори и министрите от кабинета не са били тема на днешните разговори на "Раковски" 134.

"Обсъждано е мнозинството да препотвърди подкрепата си за Конституцията. Искрено се надявам това да стане", каза Москов.

Даниел Вълчев от ДБГ също каза, че днес оставки не са коментирани. Само промените в Конституцията, които утре трябва да минат през ситото на второ четене в пленарна зала, били темата на днешния разговор. "Нека да сме оптимисти, че ще бъдат приети", посочи Вълчев, който също не бе особено словоохотлив.

Припомняме, именно Вълчев разбуни духовете, повдигайки преди седмица темата за оставки на министри. Последваха реакции и коментари, от които стана ясно, че няма взето решение, но все пак имената на министрите Ненчев и Танев се завъртяха в общественото пространство.

Темата за конституционните промени е още по-тежка за реформаторите, тъй като за момента много малка част от техните идеи намират място в измененията, имащи шанс да минат в пленарна зала.

Вчера дори от Съюза на съдиите в прав текст обявиха, че на практика нищо в Конституцията не се променя.